Pyöräilytapahtumia kuntoilijoille ja kilpailijoille

kuntopyöräilijöitä

Kun pyöräilijän kunto kohenee, oli se sitten arkiliikunnan tai lenkkeilyn myötä, voi mieli tehdä mittauttaa kuntoaan kilpailullisissa tapahtumissa. Kaikille avoimia kisoja järjestetään Suomessa tietenkin etenkin kesäkaudella. Tässä muutamia suurimpia:

Pirkan pyöräily – Suomen suurin

Pirkan pyöräily on Suomen suurin pyöräilytapahtuma, ja se järjestetään tänä vuonna jo 43. kerran. Tapahtumapäivä on 7.6.2020 ja yöllä pyöräillään myös 12.6. Tapahtuman järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry.

Reittejä on kaksi, 217 kilometrin Pitkä Pirkka ja 134 km Klassikko. Reitti kiertää kauniissa maisemissa Näsijärven ympäri. Päätapahtumien lisäksi vähemmän kokeneille kuntoilijoille, lapset mukaanlukien, on tarjolla pienemmät 40 km ja 4 km pyöräilyt.

Pirkan pyöräilyyn on osallistunut parhaimmillaan lähes 4000 fillaristia. Jotkut ikiliikkujat ovat olleet mukana joka vuonna tapahtuman alusta lähtien.

Helsinki Velotour

Helsingin suurin pyöräilytapahtuma oli kymmenen kertaa järjestetty Tour de Helsinki. Se jäi kuitenkin tauolle vuoden 2015 jälkeen. Tilalle on kasvanut Helsinki Velotour, jonka osallistujamäärä on kasvanut jo tuhanteen. Tänä vuonna se ajetaan 16. elokuuta.

Velotour on suunnattu sekä kuntoilijoille että kilpailijoille. Reittejä on kaksi, 150 km ja 75 km, ja molemmat suuntautuvat Helsingin olympiavelodromilta Sipooseen ja Porvooseen.

Kuntolähdöt ja kilpalähdöt on erotettu toisistaan. Kilpasarjaan voivat osallistua vain kilpailulisenssin omaavat pyöräilijät.

Turku Touring

Turku Touring puolestaan on Varsinais-Suomen suurin pyöräilytapahtuma. Matkoja on useita Minitourista ja 60 km ja 120 km matkoista 250 kilometrin varsinaiseen päätapahtumaan.

Tervetulleita ovat kaikentasoiset pyöräilijät. Vuoden 2020 kisa ajetaan 9.8.

L’Étape Finland by Tour de France

Mielenkiintoinen uutuus on vuonna 2020 ensimmäistä kertaa järjestettävä L’Étape Finland. Ranskassa näitä Tour de France – liitännäisiä amatöörikisoja on järkestetty jo vuodesta 1993. Ideana on että harrastelijat pääsevät kokeilemaan Tourin henkeä yhden etapin verran.

Ensimmäinen Suomen etappi ajetaan syyskuusssa.

Kotimaata edemmäksi

Pyörän saa toki myös mukaan ulkomaille, kätevimmin laivalla. Yksi paljon suomalaisiakin pyöräilijöitä keräävä tapahtuma on Ruotsin Vätternrundan. Nimensä mukaisesti pyöräillään Vättern-järven ympäri ja metkää kertyy peräti 300 kilometriä. (Edeltävällä viikolla ajetaan myös lyhyempiä reissuja.)

Tapahtumaan on osallistunut jopa yli 15 000 pyöräilijää, ja se on yksi maailman suurimmista.

Viron suurin pyöräilytapahtuma on Tartu Rattaralli. Kilpailjoita on 7500 joista lapsia yli 3000. Lasten kisa Tartossa onkin maailman suurin lapsille suunnattu pyöräilytapahtuma.

Jos mieli tekee vielä edemmäs, kunto- ja harrastelijatapahtumia löytyy jokaisesta Euroopan maasta. Kannattaa aina selvittää myös lisenssi- ja vakuutusasiat, sillä käytännöt vaihtelevat maittain ja kisakohtaisesti.

Pyöräilytapahtumia kuntoilijoille ja kilpailijoille
Siirry sivun alkuun